Sundhedspolitiske foredrag

En værdig død
Hvad kan vi selv gøre for at undgå det vi alle frygter, når vi slutter livet. adspurgt så frygter de fleste at sidde inhabile og blive holdt i live selvom de ønsker det modsatte.
Som social og sundhedsassistent arbejdede jeg med døende borgere og oplevede på godt og ondt hvad der betød noget for den enkelte. Så da jeg kom i Folketinget, kom jeg med forskellige ændringsforslag og beslutningsforslag som har ændret vores rettigheder, så vi bedre kan sikre en værdig død. Dem kommer jeg ind på i dette foredrag, hvordan blev de til, og hvordan gør man.

Psykiatri
Sidst i 80´erne nedlagde man en masse sengepladser og startede socialpsykiatrien. jeg arbejdede som hjemmehjælper i København, og så en del af de mennesker som nu ikke kunne blive indlagt og få hjælp. Vi har siden arbejdet meget med psykiatrien, og det har været højt på dagsordenen i Folketinget, alligevel står vi samme sted om ikke værre. Hvordan kan det ske, når alle mener der skal være lighed for psykiatri og somatik? Hvorfor skete der så lidt i de 15 år jeg var psykiatriordfører? det og meget mere kommer jeg ind på i mit foredrag om psykiatri.

Ulighed i sundhed
Hvorfor er der så stor forskel på at bo på Lolland eller i Nordsjælland. jeg har ofte deltaget i debatten, da jeg selv er opvokset på Lolland, "kun" har en folkeskoleuddannelse og fik derefter en erhvervsuddannelse. Jeg er ofte kommet i den kategori af "lavt uddannede" og derfor er jeg efter alt at dømme en af dem der vil leve kortest tid. Hvorfor er det sådan og hvad gør vi ved det?
Er det de bedst uddannede der kan fortælle os ikke så højt uddannede hvordan vi skal leve? Forstår de os?
Bliver det bedre af at man nu lægger to regioner sammen, så Region Sjælland med 30 % af borgerne i den nye Region Østdanmark, vil få bedre hjælp og at hjælpen rykker tættere på?